zondag 19 februari 2012

APK

Januari 2012. Begin januari moest de Amazon weer APK gekeurd worden. Ik had weinig tijd, want de Kattenrug moest snel daarna ook getaxeerd en gekeurd worden en mijn zwager wilde die ook nog voor zijn bruiloft gebruiken.

Terug naar de Amazon. Het werd helaas een afkeur. De handrem werkte slechts op 1 wiel, en 1 hoesje van de stuurkogel was lek. Thuis bleek bij nader onderzoek dat de handremkabel rechts vast zat en was niet meer gangbaar te krijgen. Er moest dus een nieuwe kabel op. Daarna werkte hij weer prima. Op het stofhoesje zat een beetje vet. Dit is zeer waarschijnlijk gebeurd met de waterpomp wisselen, tegenaan getikt, en was dus niet lek.

Terug voor herkeuring, en nu bleken de koplampen te laag te staan (had hij dat niet de eerste keer kunnen zeggen?). Hij kreeg ze daar ook niet hoger. Dus thuis weer aan het stellen, daarbij links de draad kapot gedraaid, daarom er een moertje achter gezet. Toen beide lampen met geweld zo hoog mogelijk gezet en terug voor de herkeuring. Nu stonden ze te hoog. Weer opnieuw afgesteld en nu staan ze volgens mij net zo hoog als eerst. Ik had namelijk thuis in de garage een markering gemaakt, en daar stond ie nu weer op. Maar ... goedgekeurd!

Geen opmerkingen: