donderdag 20 december 2007

Doet ie 't nog wel?

Tja, dat slaat op het lasapparaat en niet op de Amazone. Ben je bijna zo ver dat je aan de slag kunt, blijkt bij een controle vooraf het lasapparaat het niet te doen! Da's wel balen want Ben zou over een kleine week, vanaf vrijdag 14 december maar liefst 3 weken vakantie hebben, en hij keek er erg naar uit om op z'n gemak aan het laswerk te beginnen.

Het vermoeden dat het relais kapot zou kunnen zijn, bleek na controle door een collega niet juist. Er zat niets anders op dan 'm ergens te laten repareren. In eerste instantie kon hij zich niet meer herinneren waar hij het apparaat gekocht had. Ergens in een klein dorpje boven Den Bosch, bij de rivieren. Gelukkig kon hij de rekening nog terugvinden; het kleine dorpje bleek Kerkdriel te zijn.

Contact zoeken via de vaste telefoon lukte niet, wel via de GSM. Kerkdriel was namelijk een van de dorpen zonder stroom vanwege de doorgesneden stroomkabels door een Apache helikopter. Hoewel de man het erg druk had (met het installeren van generatoren e.d.) kon Ben de 14e toch met het apparaat naar Kerkdriel komen. Daar testen en eventueel een kleine reparatie zat er dus niet in, maar Ben z'n vreugde was groot toen hij een nieuw leenapparaat mee kreeg! Hij had z'n lasplannen al helemaal in het water zien vallen. Grote lof dus voor deze service!

Geen opmerkingen: